Gasser i vann er en produksjonsmessig utfordring i form av kontroll og regulering. I fiskeoppdrett er oksygen, nitrogen, karbondioksid, ozon og H2S viktige gasser som må håndteres i daglig drift. Gasser er ikke alltid enkle å overvåke, da gassenes tilstand og giftighet endres med temperatur, trykk og pH. I dette kurset gjennomgår vi de ulike gassene og diskuterer;
- Hvordan regulere?
- Hvilket nivå er optimalt?
- Hva er giftighet?
- Hvordan redusere?
- Hvordan måle riktig?
Målgruppe:
Kurset er tilpasset deltagere som har tilknytning til landbaserte oppdrettsanlegg og som ønsker bedre basisforståelse for gasser i vann.
Kursavgift info:
I kursavgiften inngår
- Kaffe og forfriskninger
- Utdelt materiell
Fagansvarlig/Forelesere:
Steinar Skybakmoen, senioringeniør Morefish
John Are Freland, biologisk ansvarlig, Morefish
Svein Martinsen, utviklingssjef Morefish